Categories
radionice

Biti bi(sex)

subota, 28.11.2020., 18h-21h

Šesnaestica, Zagreb

Biti bi(sex) trosatna je radionica namijenjena biseksualnim osobama koje žele istražiti vlastiti biseksualni identitet. U LGBTQ zajednici biseksualne osobe često su suočene s tzv. bisex erasurombrisanjem biseksualnih identiteta iz javne domene koje, u svom radikalnom obliku može poprimiti oblik vjerovanja da biseksualnost zapravo ne postoji već je samo prijelazna faza prema “potpunoj” homoseksualnosti, dok ih se u hetero svijetu promatra kao osobe koje su zapravo strejt, samo prolaze kroz fazu “istraživanja”. Na ovoj radionici istražit ćemo reperkusije takvih stigmi uz pomoć psihodrame.

Tijekom tri sata druženja s drugim biseksualnim osobama dobit ćeš priliku u sigurnom prostoru istražiti što za tebe osobno znači biseksualnost.

Prijave traju do utorka 24.11., a mjesta se popunjavaju redoslijedom prijave!

Za sva dodatna pitanja provjeri FAQ sekciju ili piši direktno na hello@onestvari.net!


Radionicu vodi Jasna Jasna Žmak – dramaturginja i edukantkinja u polju psihodramske terapije.

Radionica je namijenjena za ukupno 6 polaznica_ka.

Ova radionica namijenjena je biseksualnim osobama koje su spremne podijeliti dio vlastitog iskustva, a da pritom znaju sebi i drugima postaviti zdrave granice.

Sudjeovanje u ovoj radionici plaća se 100 kuna.


Raspored radionice

Prvi dio radionice posvetit ćemo boljem međusobnom upoznavanju kroz sociodramske metode, da bismo nakon toga konstruirali hetero i homo pol i istražili predrasude s kojima se susreću osobe koje se nalaze između ta dva pola. Kroz zauzimanje raznih uloga pokušat ćemo osnažiti biseksualnost kao legitiman identitet.