Categories
radionice

Menga, tetka, Crvenkapica

Menga, tetka i Crvenkapica samo su neki od izraza kojima se metaforički opisuje menstruacija – biološka pojava s kojom se većina žena susretne tijekom svojeg života. No tih je izraza mnogo, mnogo više, a svi oni jasno ukazuju na društvenu potrebu za tabuiziranjem ne samo menstruacije, već i cjelokupne ženske seksualnosti.

No menstruacija, ona stvarna, puno je kompleksnija pojava i osobama koje imaju vaginu u velikoj mjeri obilježava živote – na više i manje lijepe načine. Menstruacije nam ponekad izazivaju bol, ponekad “nestanu” iz naših života, ponekad bismo najradije da ih nema, ponekad smo im zahvalne. Uloga menstruacije u našim životima jedinstvena, a često zanemarivana i neistražena.

Na ovoj ćemo radionici zato dobiti priliku da se s vlastitom menstruacijom upoznamo na malo drugačiji način – da joj pristupimo prvo iz nešto zabavnije, a potom iz nešto osobnije perspektive… a na kraju, možda, za nju pronađemo i neka prigodnija, manje problematična imena. Radionica je iskustvenog tipa što znači da podrazumijeva određen stupanj otvaranja i spremnosti za dijeljenje osobnih iskustava i emocija s ostalim polaznicama.

“One stvari” je sex-positive i LGBTQ friendly prostor. Radionica je otvorena samo za cis žene zbog specifičnog fokusa dijela radionice na cis žensku anatomiju. Radionica se održava u prostoru koji nije prilagođen za pristup osobama s invaliditetom.

Ako želiš da ti obavijesti o novim radionicama i predavanjima stižu direktno na mejl, ovdje dodaj svoju adresu na mailing listu! Za sva dodatna pitanja provjeri FAQ sekciju ili piši direktno na jasna@onestvari.net!


Klub vodi Jasna Žmak, psihodramska apsihoterapeutkinja pod supervizijom. Autorica je knjige “One stvari – eseji o ženskoj seksualnosti” i voditeljica projekta seksualne edukacije “One stvari”.

Radionica je namijenjena za ukupno 6 polaznica.

Ova radionica namijenjena je osobama koje su spremne podijeliti dio vlastitog iskustva, a da pritom znaju sebi i drugima postaviti zdrave granice.

Cijena radionica je 30 eura (226.03 kuna) za zaposlene, a 25 eura (188.36 kuna) za nezaposlene, studentice i umirovljenice. Mjesto na radionici osigurano je nakon na račun naveden u formularu prijave.

Fiksni tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 HRK


Prvi dio radionice posvetit ćemo boljem međusobnom upoznavanju kroz sociodramske metode, da bismo nakon toga, kroz igru, istražile raspon različitih menstrualnih metafora.

Nakon toga dobit ćemo priliku istražiti odnos prema vlastitoj menstruaciji i to tako da joj se obratimo, a potom ćemo istražiti neke životne situacije koje nam je menstrualno krvarenje snažno obilježilo kako bismo ih vidjele iz nove perspektive.

RADIONICA JE PRETHODNO ODRŽANA:

25.9.2021. Roditelji u akciji, HUB385