Radionice

Kroz korištenje psihodramskih metoda radionice omogućavaju upoznavanje sa socijalnim i intimnim silnicama koje oblikuju načine na koje bivamo u vlastitom tijelu. Od sudionica_ka se očekuje spremnost na rad u grupi, otvorenost za rad i poštivanje vlastitih i tuđih granica. Ideja je da zajedno stvorimo siguran prostor u kojemu ćemo moći razmijeniti iskustva i osjećaje, ali u kojemu ćemo istovremeno poštovati međusobne granice i (ne)spremnost za govorenje o stvarima o kojima (ne) želimo govoriti. Iako podrazumijevaju rad na sebi, radionice nisu terapijskog tipa već su, zbog svoje kratkoročnosti, primarno istraživačkog karaktera.

Biti prisutna na ovim radionicama za mene je osobno bilo iskustvo osvještavanja esencijalne važnosti – ljepote, nježnosti, moćnosti i na kraju ljubavi koja se isprepliće stalnom borbom prihvaćanja same sebe, kao i prepoznavanje svojih ograničenja prepuštanja užitcima, a sve povezano uz tako dragocjen nam izvor među nogama.

Iva, One stvari 2019

One stvari je ponajprije siguran prostor za razmjenu doživljaja i iskustva. Siguran prostor za promišljanje vlastite pozicije, vlastitih stavova i uvjerenja. Za revidiranje usvojenih uvjerenja te početak mijenjanja istih. Otvaranje. Prebojavanje. Kroz razgovor. Igru. Smijeh. Pokoju suzu. Zagrljaj. Toplinu. Informaciju. Ohrabrenje.

Nina, One stvari 2019

Veselila sam se svakom tjednu i prilici da u sigurnom prostoru učim o sebi, da rastem i dijelim ono što do tad nisam ni znala da u meni postoji. Iako potpuno različite, povezale smo se u želji da nas se čuje i da rušimo vlastite granice. Osjećaj slobode i pripadnosti kroz sva ova druženja duboko se urezao i jedva čekam nove radionice da ga ponovo oživim.

Anđela, One stvari 2020.