Categories
radionice

Ona koja kaže “Ne”

utorak 13.2.2024. 18h – 21h

Šesnaestica, Ozaljska 16, Zagreb

Žene su od malih nogu odgajane da budu dobre, pristojne, poslušne. A kada su dobre, pristojne i poslušne, to često znači da ne mogu, ne znaju ili ne smiju reći “ne”. U polju seksualnosti ta nemogućnost da se kaže “ne” odnosno to neznanje kako reći “ne” može lako dovesti do vrlo loših i neugodnih iskustava koja mogu dugoročno obilježiti našu samopercepciju kao i stav prema seksu i seksualnosti.

Na ovoj psihodramskoj radionici zato ćemo zajedno istražiti što nam može pomoći da osnažimo same sebe u intimnim situacijama u kojima nam je teško reći ne “ne“. Nećemo se vraćati u prošla iskustva već fokusirati na unutarnje kapacitete za postavljanje jasnijih granica i jasnije komuniciranje svojih želja.

Radit ćemo u maloj grupi, s naglaskom na međusobno povjerenje i dobronamjernost. Radionica je namijenjena ženama koje su spremne podijeliti dio svoje intime pritom poštivajući vlastite granice. Radionica je iskustvenog tipa što znači da podrazumijeva određen stupanj otvaranja i spremnosti za dijeljenje osobnih iskustava i emocija s ostalim polaznicama.

“One stvari” je sex-positive i LGBTQIA+ friendly prostor. Radionica se održava u prostoru koji nije prilagođen za pristup osobama s invaliditetom.

Ako želiš da ti obavijesti o novim radionicama i predavanjima stižu direktno na mejl, ovdje dodaj svoju adresu na mailing listu! Za sva dodatna pitanja provjeri FAQ sekciju ili piši direktno na jasna@onestvari.net!


Radionicu vodi Jasna Žmak, apsolventica psihodramske psihoterapije pod supervizijom te edukantica seksualne terapije. Autorica je knjige “One stvari – eseji o ženskoj seksualnosti” i voditeljica projekta seksualne edukacije “One stvari”.

Radionica se održava u društveno-kulturnom centru Šesnaestica na adresi Ozaljska 16 u Zagrebu.

Ovaj radionica namijenjena je ženama starijim od 24 godine koje su spremne podijeliti dio svoje intime, ali istovremeno znaju i sebi i drugima postaviti zdrave granice. Radionica je namijenjena za maksimalno 6 polaznica.

Cijena radionica je 30 eura (226.04 kuna) za zaposlene, a 25 eura (188.36 kuna) za nezaposlene, studentice i umirovljenice. Mjesto na radionici osigurano je nakon uplate na račun naveden u formularu prijave.

Fiksni tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 HRK