Categories
radionice

Zamke pristojnosti

utorak 24.1.2023. 18h – 21h

Šesnaestica, Ozaljska 16, Zagreb

“Zamke pristojnosti” je psihodramska radionica za sve djevojke, cure, žene koje osjećaju teret vlastitog odgoja u kojemu su tjerane da se ponašanju kao “dobre curice” zbog čega su izgubile doticaj s vlastitom pravom prirodom. Život u patrijarhatu za žene znači život s neprestanim pritiscima i očekivanjima o tome kako trebamo izgledati (lijepo, skladno, tiho) i kako se trebamo ponašati (dobro, mirno, poslušno), a za većinu nas taj život po tuđim pravilima i uputama počinje već od najranijeg djetinjstva. Radionica nosi ime po istoimenoj knjizi odnosno eseju Maše Grdešić u kojemu na nizu primjera opisuje opasnosti pristojnosti.

Ova radionica stoga nudi siguran prostor da, kroz korištenje psihodramskih metode, istražite sve implikacije i posljedice forsiranja pristojnosti kojemu ste bile izložene kao djeca, a što se neminovno reflektiralo i na vaš kasniji emotivni i seksualni život, odnos prema vlastitom tijelu, užitku i odnosima.

U tri sata zajedničkog druženja dobit ćete priliku da opipate svoju pristojnost, da posjetite svoju “dobru curicu” i da provjerite koje je još potrebe imala prije nego je postala tako dobra. Radionica je iskustvenog tipa što znači da podrazumijeva određen stupanj otvaranja i spremnosti za dijeljenje osobnih iskustava i emocija s ostalim polaznicama.

“One stvari” je sex-positive i LGBTQ friendly prostor. Radionica se održava u prostoru koji nije prilagođen za pristup osobama s invaliditetom.

Ako želiš da ti obavijesti o novim radionicama i predavanjima stižu direktno na mejl, ovdje dodaj svoju adresu na mailing listu! Za sva dodatna pitanja provjeri FAQ sekciju ili piši direktno na jasna@onestvari.net!


Radionicu vodi Jasna Žmak, apsolventica psihodramske psihoterapije pod supervizijom. Autorica je knjige “One stvari – eseji o ženskoj seksualnosti” i voditeljica projekta seksualne edukacije “One stvari”.

Radionica je namijenjena za maksimalno 6 polaznica, a traje ukupno 3 sata.

Ovaj radionica namijenjena je ženama starijim od 22 godine koje su spremne podijeliti dio svoje intime, ali istovremeno znaju i sebi i drugima postaviti zdrave granice.

Cijena radionica je 30 eura (226.04 kuna) za zaposlene, a 25 eura (188.36 kuna) za nezaposlene, studentice i umirovljenice. Mjesto na radionici osigurano je nakon uplate na račun naveden u formularu prijave.

Fiksni tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 HRK