Categories
radionice

Sram vs. samopouzdanje

uskoro!

U našem je društvu seksualnost, nažalost, neizostavno povezana sa idejom srama i zato sve mi već od malih nogu upijamo ideju da su i naša tijela i naša seksualnost nešto čega se treba sramiti. U suvremenom društvu naša su tijela stalno na meti nedovoljnosti, a ponašanja podložna mjerilu moralnosti. Oslobođenje tako nataloženog srama vrlo je dugotrajan i težak pothvat koji najčešće traje godinama, ako ne i čitav život.

Na ovoj ćemo radionici zato, kroz niz psihodramskih zadataka, imati prilike zajedno bolje upoznati vlastiti sram, saznati kako utječe na naše ponašanje i pokušati ga bolje razumjeti kako bi, barem malo, promijenile_i odnos s njim. A kroz rad na sramu, zapravo, uvijek radimo i na vlastitom samopouzdanju jačajući vjeru u sebe i vlastite kapacitete.

Radit ćemo u maloj grupi, s naglaskom na međusobno povjerenje i dobronamjernost. Radionica je iskustvenog tipa što znači da podrazumijeva određen stupanj otvaranja i spremnosti za dijeljenje osobnih iskustava i emocija s ostalim polaznici_ama. Radionica je namijenjena ženama i queer osobama.

“One stvari” je sex-positive i LGBTQIA+ friendly prostor. Radionica se održava u prostoru koji nije prilagođen za pristup osobama s invaliditetom.

Ako želiš da ti obavijesti o novim radionicama i predavanjima stižu direktno na mejl, ovdje dodaj svoju adresu na mailing listu! Za sva dodatna pitanja provjeri FAQ sekciju ili piši direktno na jasna@onestvari.net!

Radionica je prethodno održana:

  • 19.10.2022., Šesnaestica, Zagreb
  • 11.5.2023., Dani seksualnosti, Zadar
  • 29.9.2023., Šesnaestica, Zagreb

Radionica se održava u društveno-kulturnom centru Šesnaestica na adresi Ozaljska 16 u Zagrebu.

Cijena radionica je 30 eura (226.04 kuna) za zaposlene, a 25 eura (188.36 kuna) za nezaposlene, student-ice i umirovljeni-ke-ce. Mjesto na radionici osigurano je nakon uplate na račun naveden u formularu prijave.

Ovaj radionica namijenjena je ženama i queer osobama starijim od 24 godine koje su spremne podijeliti dio svoje intime, ali istovremeno znaju i sebi i drugima postaviti zdrave granice. Radionica je namijenjena za maksimalno 6 polaznica.

Radionicu vodi Jasna Žmak, apsolventica psihodramske psihoterapije pod supervizijom. Autorica je knjige “One stvari – eseji o ženskoj seksualnosti” i voditeljica projekta seksualne edukacije “One stvari”.